Treceți la conținutul principal

Lansare la Gaudeamus şi prezentare in Coyote Cafe

* la Târgul Internaţional Gaudeamus

Sâmbătă, de la orele 15.00, la standul Editurii BRUMAR, va avea loc lansarea noii mele cărţi de poezie, STRĂZI INTERIOARE. Vor vorbi: Cosmin Ciotloş, Claudiu Komartin, Mihail Gălăţanu, Robert Şerban. Desigur, poate bâigui şi eu ceva.

* în Coyote Cafe (Pasajul Victoriei)

Duminică, de la orele 21.00, va avea loc evenimentul Manechine şi mmm... Music in Magenta Mood

Felix Nicolau va vorbi despre volumul STRĂZI INTERIOARE, din care mai apoi actorul Alin Olteanu va citi câteva poeme. Capitolul intitulat "Manechine", dedicat lui Irinel Anghel, a inspirat scenografia semnată de Raluca Ghideanu. Mai departe, fără cuvinte sau printr-un limbaj inventat, muzicienii Irinel Anghel şi Sorin Romanescu vor dezvălui misterul celor trei M: Music in Magenta Mood, o poveste sonoră fără etichetă, o stare de comunicare fără descriere, un experiment muzical de culoare mov.


Postări populare de pe acest blog

„Resimt o plăcere nebună în a scormoni după scriitori excelenți, dar puțin cunoscuți”

http://www.bookaholic.ro/biblioteca-de-scriitor-ciprian-macesaru.html
Bibliotecă de scriitor
Un material de Ema COJOCARU pentru bookaholic.ro.


Interviu cu Simona Popescu

„PENTRU MINE UN POET ESTE CINEVA CARE PROPUNE O ATITUDINE, UN PROIECT INTELECTUAL, O FORMĂ DE SENSIBILITATE ŞI CHIAR DE VIAŢĂ.”
-Stimată doamnă Simona Popescu, scriaţi în Volubiliscă „poezia trebuie scoasă din borcanele de formol ale istoriei literare”. Încurajează editurile, segmentele culturale ale mass-media, ori sistemul de învăţămînt împăcarea poeziei cu viaţa, cu fiinţa umană concretă? -Eu cred acum că maiimportant chiar decît să scoatem poezia din borcanele cu formol ale literaturii e să ne scoatem formolul din cap! Sau plumbul din cap! Uneori, cînd vine vorba de poezie şi dau de cîte un ”împătimit” plumbuit (sau emanînd efluvii de formol mintal), mi se face rău. În loc ca plumbul să se facă aur (ca la alchimişti), unii fac din aur plumb. Adică dau peste poezie de-adevăratelea şi nu înţeleg ce citesc (nu vorbesc de poezie obscură aici!) pentru că nu-i iubesc pe poeţi. În general, poeţii sînt nişte fiinţe pe cît de vulnerabile pe atît de curajoase şi au sisteme de apărare alterna…

Interviu cu RĂZVAN PETRESCU

Răzvan Petrescu (n. 1956) este prozator, eseist, dramaturg. A absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti în 1982. După ce profesează opt ani, renunță la medicină pentru a se dedica scrisului. A fost redactor la revistele Cuvîntul şi Amfiteatru, apoi la editurile Litera și Allfa. Din 2004 este redactor la Curtea Veche Publishing. A publicat volumele: Grădina de vară (proză scurtă), Editura Cartea Românească, 1989, premiul Fundaţiei „Liviu Rebreanu“; Eclipsa (proză scurtă), premiul oraşului Târgovişte pentru cea mai bună carte de proză a anului; Într-o după-amiază de vineri (proză scurtă), Editura Cartea Românească, 1997, premiul Cartea Anului la Salonul Naţional de Carte de la Cluj, premiul ASPRO pentru cea mai bună carte a anului şi premiul pentru proză al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti; Farsa, Editura Unitext, 1994, premiul UNITER pentru cea mai bună piesă de teatru a anului; Primăvara la bufet, Editura Expansion, 1995, Marele Premiu la Concursul Naţional de Dramaturgie „…